Гледайте Германия, мислете за България, заяви соцлидерката Съюзът между големите партии

...
 Гледайте Германия, мислете за България, заяви соцлидерката
Съюзът между големите партии
Коментари Харесай

БСП -Партията на народа не предлага нищо освен заучени фрази

 Гледайте Германия, мислете за България, съобщи соцлидерката Съюзът сред огромните партии вляво и дясно е гибелен за националните ползи на България и на самите партии, които биха взели участие в една сходна огромна коалиция. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи БГНЕС.
„ Гледайте Германия и мислете за България. За пръв път в следвоенната история на Германия влиза крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “ с близо 13%. Тепърва коментатори ще вършат анализите. Изключително е значимо това, което ще се случи през идващите дни и седмици в Германия, освен за нея, а и за бъдещето на Европейски Съюз “, сподели Нинова, разяснявайки резултатите от изборите във Федералната република, които се организираха на 24 септември.
Тя напомни, че още през април Българска социалистическа партия е декларирала, че „ огромните обединения унищожиха систематичните партии, унищожиха обичайна политика, унищожиха идеологическите разногласия сред ляво и дясно “. Тогава е бил настоящ въпросът за огромна коалиция в България. 
„ Една от аргументите да се стигне до този резултат в Германия са безпринципните огромни обединения, безпринципното обединение на ползи на политическата класа и политическото статукво за сметка на идеология и идеологическите разлики. Получава се по този начин, че политиците от разнообразни политически партии и идеологии се събират поради личния си интерес, а не в името на хората. Резултатът е това: раждат се несистемни партии, екстремистки и националистически “, безапелационна е Нинова.
Според нея сливането на огромните партии постоянно се „ прави в името на страната, тъй като по този начин било добре “. Фактите обаче демонстрират, че това не е добре. „ 5 месеца след нашите избори позицията ни да не влизаме в огромна коалиция с ГЕРБ се удостоверява даже от вота в Германия “, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова съобщи, че към момента има политици, в това число и от Българска социалистическа партия, които работят за събирането на левицата и ГЕРБ в една коалиция. „ Гледайте Германия и мислете за България, в случай че в действителност сте родолюбци “, уточни Нинова.
„ Съюз може огромните партии вляво и дясно е гибелен за страната и националния интерес, по-късно за самите партии. За това още един път удостоверяваме, въпреки че имаме и вътре в партията хора, които считат, че подобен съюз е добър, позицията на Българска социалистическа партия – срещу каквито и да било обединения и съглашателства и задкулисия посред ни “, акцентира Корнелия Нинова.
Тя посочи, че Георги Гергов и хората към него най-вече натискат за основаване на огромна коалиция сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ. „ Има си национални органи на партията, които са споделили противоположното и времето удостоверява правилността на тези решения “, сподели Нинова.
Тя обърна внимание и на още една последица от изборите в Германия. Там всички партии, като се стартира от двете най-големи - ХДС/ХСС и ГСДП – оповестиха, че ще изолират националистите от " Алтернатива за Германия ". В България е противоположното, националистите от Патриотичния съюз са част от ръководещата коалиция, подсети Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия дефинира обстановката в България като предбюджетна.
„ Бюджетът е законът, който дефинира основно политиките на партиите, връзките им към стопанска система и обществени системи “, сподели Нинова и добави, че през днешния ден левицата е разискала тяхната опция за Бюджет за 2018 година
Партията е подготвена с бюджетната си прогноза, с макрорамката и с съответните си оферти за другите браншове. От идната седмица стартира районни и национални полемики по браншове за Бюджет 2018 година
„ За разлика от ГЕРБ, които сега готвят бюджета на мрачно и ще ни го сервират в последния миг в Народното събрание, ще го претупат за две нощи, ние подхождаме назад. Тръгваме изпод, започваме срещи с учители, земеделци, лекари, потребителски организации, хора с увреждания, организации на майки и други Започваме разискванията на политиките за бюджет с тези жители и неправителствени организации, с цел да можем, когато влезем в Народното събрание да имаме самочувствието, че представляваме техните ползи и ги отстояваме в Бюджет 2018 година “, акцентира Нинова.
БСП са оптимисти за битката с „ паралелната страна “ след избора на новия състав на Висшия правосъден съвет /ВСС/, поради „ професионалните и моралните качества на хората, които избрахме “.
„ Времето ще покаже какво ще се случи, само че на фона на настоящия Висш съдебен съвет, за който има много подозрения и кавги, имам вяра, че новият състав на Висш съдебен съвет ще даде доказателства за същинска битка с корупцията и промяна в правосъдната система “, сподели Нинова.
„ Но към това би трябвало да прибавим предстоящата полемика за антикорупционния закон. Само състав на Висш съдебен съвет, без да приемем законодателството, което ще даде оръжието за битката с корупцията по високите етажи на властта, няма да стане. Това е комплекс от ограничения. Знаете, че полемиката за антикорупционния закон занапред следва. Ние държим на него “, добави Нинова.   segabg.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР